Yük Dengeleyici Nedir? - An Overview
Wiki Article
ALB, istemcilerden gelen bağlantı isteklerini kontrol eden bir dinleyici bileşenine sahiptir. Bir dinleyici için yük dengeleyicinin istekleri kayıtlı hedeflerine nasıl yönlendirdiğini belirleyen kurallar tanımlayabilirsiniz.
Trafiğin VM'lere nasıl dağıtıldığını tanımlayan Include-AzLoadBalancerRuleConfig ile yük dengeleyici kuralı oluşturma
Örneğin KabloNet üzerinden alınan 2 Mbit ve Telekom tarafından temin edilen 8 mbit bağlantı equilibrium edilerek, 10 Mbit olarak kullanılabiliyor. Bu durumda bağlantılardan herhangi bir tanesinin kopması durumunda diğer hat işlevini yerine getirmeye devam ediyor.
gibi notlar düşer. Bu aşamada devreye network konusunda tecrübeli arkadaşların oluşturdukları topoloji giriyor. Yazılım 300 kullanıcıya kadar destek veriyordur, yapıda one thousand kullanıcı vardır, sanal load balancer kullanılmak isteniyordur, o zaman şema üzerindeki akış izlenerek karar verilebilir. Hayır olmaz deyip kesip atmak yanıltıcı olacaktır.
Bu algoritmada sunucular belirli bir sıralamaya göre işleme alınır. Site trafikleri sıralı olarak bu sunuculara yönlendirilir.
Minimum Connections: Yük dağıtımında en az bağlantıya sahip sunucu baz alınır. Trafiğin uzun oturumlarla sonuçlandığı durumlarda önerilir.
Load balancer, gelen isteği en az yoğunlukta ve aktif olan sunucuya yönlendirir. Haliyle her sunucunun göreceli işlem kapasitesi mevcut olduğundan dolayı bu algoritma, istek neticesinde ağır ve uzun operasyonların yapılacağı durumlar için önerilmektedir.
“n kadar kullanıcı için uygundur ve destek veriyoruz. Fazlasını da dengeleyebilir lakin herhangi bir sorun yaşadvertisementığınızda destek veremeyiz
Uygulama Yük Dengeleyici, her zaman en son SSL/TLS şifrelerinin ve protokollerinin kullanılmasını sağlayarak uygulamanızın güvenliğini basitleştirir ve geliştirir.
Load balancing uygulanan sistemlerde gelen isteklerin yönlendirilebilmesi için ilgili sunucunun bu isteği karşılayabilecek seviyede sağlıklı olması istenmektedir.
GLB'de yönlendirme tablolarını kullanarak kurallar oluşturursunuz. Ayarladığınız kurallara bağlı olarak, trafiği iletmek için farklı hedef grupları seçer. IP paketlerini alır ve trafiği belirli hedef gruplara iletir.
DNS yük dengelemesinde, ağ isteklerini etki alanınızdaki bir kaynak havuzuna yönlendirmek için etki alanınızı yapılandırırsınız. Bir etki alanı; bir World wide web sitesi, posta sistemi, baskı sunucusu veya World wide web üzerinden erişilebilir hâle getirilen başka bir hizmete karşılık gelebilir.
Aşağıdaki yordam kaynak alt ağına, Azure Bastion alt ağına ve Azure Bastion konağına sahip bir sanal ağ click here oluşturur.
Benzersiz izleme tanımlayıcısını kullanarak uygulama yığınınızdaki tüm performans veya zamanlama sorunlarını ayrıntı düzeyi tek tek istekler olacak şekilde ortaya çıkarabilirsiniz.